
Sillplankan från Klädesholmen är vår absoluta specialitet som varit med oss sedan vi öppnade restaurangen 1999. Efter snart 25 år är det fortfarande en stående rätt som uppskattas av alla. Det lite av en självklarhet för oss att ha en sillplanka med tanke på att vi ligger på ”sillön” Klädesholmen. Sillplankan från Klädesholmen består av tre stående sillar samt tre sillar som vi byter ut efter säsong. Tillsammans med dessa serveras tillbehören som vi anser att man inte kan vara utan när sillen står på bordet.
Plankorna har vi designat själva och de är tillverkade i träslaget Afrimosa, som är ”afrikansk teak”. Virket har legat och samlat damm på ett båtbyggeri på Orust i nästan 30 år.
Våra tre stående sillar som vi inte byter ut är följande:
Matjessill från Klädesholmen
Snapsförslag: OP Andersson. Kryddor – kummin, anis och fänkål.
Årets sill
Snapsförslag: Klocktornets sill – speciellt framtagen för att passa med årets sill. Kryddor – kummin, malört, dill och enbär.
Senap – & Maltwhiskeysill
Snapsförslag: Östgöta Sädes Brännvin. Kryddor – malt, russin och honung. Whiskykaraktär
Har du redan provat vår sillplanka kan vår ”Klädesholmare” vara ett spännande alternativ nästa gång du besöker oss.