Vi kan alla göra något

Hållbarhet

Salt & Sills hållbarhetsarbete

Vårt flytande hotell har inte bara havet som grund. Vi använder även havets undervatten-strömmar som grund till energin som vårt hotell behöver. Att vi finns just på Klädesholmen är viktigt för oss, på samma sätt som vi vill vara viktiga för Klädesholmen. Vi använder oss därför av lokala råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Vi köper grönsaker från Mölnebo odlingar och våra ägg från Mällby Lantgård, närodlat från Tjörn. Vi fermenterar våra grönsaker så att vi kan använda dem under längre tid av säsongen.

Fairtrade-märkta och av ekologiskt material

Våra anställdas skjortor och tröjor är Fairtrade-märkta och av ekologiskt material och servetterna är miljövänliga. Vi samarbetar med Rikstvätt vilket innebär att vi har svanen märkta textiler vars leveranser är fosilfria. Våra hotellrum är inredda med miljövänliga inredningsdetaljer och inte sällan är materialet av återvunnet båtvirke. Våra sängkläder är ekologiska eftersom att vi vill att våra gäster ska kunna sova med gott samvete.

Delaktiga heltidsanställningar

Vi anställer vår personal på heltidsanställningar förutom i undantagsfall. Vi anpassar våra arbetsprocesser för att passa våra anställda och låter dem vara delaktiga i beslut för att vara en så attraktiv arbetsplats som möjligt för våra anställda. Som gäst hos oss på Salt & Sill ska du ha möjlighet att ge dig själv en upplevelse som känns både rätt i kropp och själ. Vi hjälper dig att ta rätt beslut med allt från att åka kollektivt till oss till att åka kollektivt ifrån oss med ett så litet klimatavtryck som möjligt. Men med ett avtryck i minnet som består.

Havets mest klimatsmarta fisk

Sillen som är vår paradrätt är ett av havets mest klimatsmarta fiskar. All fisk som serveras hos oss är alltid certifierad och vi är förstahandsmottagare av all fisk som vi säljer. All hummer vi serverar kommer från fiskarna ute på Klädesholmen och många av de skaldjur och fiskrätter vi serverar är fiskat i havet utanför vårt hotell och restaurang. När vi byggde vårt hotell så muddrade vi och dumpade muddringen utanför hotellet vilket har gett ett rikare havsliv. Det har även skapat mycket strömmar vilket fisken gillar att simma i.

BO PÅ ÖN

HOTELLET

Välkommen till Salt & Sill, en plats där möten och samvaro får tar plats i en harmonisk och lugn havsmiljö.

Mat och Dryck

RESTAURANGERNA

Destination Salt & Sill har idag fyra olika restauranger. Salt & Sill, Sjöboden, Saltbaren och Holmens kiosk.

Konferens

MÖTE & KONFERENS

Samlas, samverka och skapa i en kreativ västkustmiljö. Strax utanför Göteborg, endast en timmes bilfärd bort, hittar du Salt & Sill.

VAD HÄNDER?

AKTUELLT PÅ ÖN

Se allt som händer hos oss och aktuella nyheter. Finns massor att upptäcka på vackra Tjörn och vi tipsar om saker ni inte får missa.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter, erbjudanden och inspiration.