DAGENS LUNCH – TRERÄTTERS 395 kr

Förrätt

Gravad fisk med senapsmajonnäs, inlagd kålrabbi och krispig lök.

Varmrätt

Dagens fisk (fråga din servitör). Denna rätt bestäms efter säsong samt vad våra leverantörer rekommenderar.

Dessert

Bakade äpplen med nötsmulor, inkokta russin och kolaglass.

LUNCHMENY

Förrätter

Gravad fisk

Serveras med senapsmajonnäs, inlagd kålrabbi och krispig lök

150 kr

Bakade rödbetor

Serveras med blåmögelost, inlagda morötter och rostad rapsolja

145 kr

Sillbuffé

8 sorters hemmagjorda sillar med klassiska tillbehör såsom gräddfil, lök, kokt potatis och brynt smör, samt en varm soppa. Serveras som förrätt / huvudrätt.

95/195 kr

Varmrätter

DAGENS FISK

Fråga din servitör. Denna rätt bestäms efter säsong och vad våra leverantörer rekommenderar.

235 kr

Dagens kött

Fråga din servitör. Serveras med skysås, stuvad kål och rostad potatis

255 kr

Rostad blomkål

Serveras med grön curry, ärtor och kålrabbi

195 kr

Desserter

Bakade äpplen

Serveras med nötsmulor, inkokta russin och kolaglass

110 kr

À LA CARTE

KVÄLLENS À LA CARTE – TRERÄTTERS 645 kr

Dryckespaket: 495 kr/pers. Alkoholfritt dryckespaket: 255 kr/pers

Förrätt

Vichysoisse: Rökt mousseline på skaldjur, tång och ostron från Bohuslän, serveras med forellrom och kyndelolja

Rekommenderad dryck: Magic Mountain Leitz Riesling, Tyskland

Varmrätt

Kvällens rekommendation från havet: Bouillabaisse med havskräfta, mangold och harissa

Rekommenderad dryck: Frederic Lornet Arbois Chardonnay, Frankrike

Dessert

Inkokta rabarber med myskmadraglass, pumpamazarin och citrus

Rekommenderad dryck: Moscato d´Asti Fiorita Italien

FÖRRÄTTER

S.O.S

Sill med smakerna citrus & grönt te, äpple & mynta, krabba & majs. Serveras med ägg, gräddfil och rödlök

Rekommenderad dryck: Azalea Lager, Vega bryggeriet 3 * 2 cl Årets sillsup 2021, 2022 & 2023

175 kr

Jordärtskocksparfait

Serveras med kryddinkokt plommon, nyponvinäger och svart trumpetsvamp

Rekommenderad dryck: Ferrari Brut NV, Italien

170 kr

Vichysoisse

Rökt mousseline på skaldjur, tång och ostron från Bohuslän. Serveras med forellrom och kyndelolja

Rekommenderad dryck: Magic Mountain Leitz Riesling, Tyskland

185 kr

Kaviar

Stenbitsrom 30g. eller Löjrom (Bottenviken) 30g. Serveras med rödlök, gräslök, smetana och smörstekt bröd

Rekommenderad dryck: Etienne Dumont brut Champagne, France

150 kr / 305 kr

VARMRÄTTER

Kvällens rekommendation från havet

Bouillabaisse med havskräfta, mangold och harissa

Rekommenderad dryck: Frederic Lornet Arbois Chardonnay, Frankrike

375 kr

Bakad hjort

Inkokt rödbeta med vinbär, oxsvanssky med märg, ramslök och rökt hjärta

Rekommenderad dryck: Prunotto Langhe Nebbiolo, Piemonte

385 kr

DESSERTER

Inkokta rabarber

Serveras med myskmadraglass, pumpamazarin och citrus

Rekommenderad dryck: Moscato d´Asti Fiorita Italien

140 kr

Baba au Punsch

Glass på Höganäschoklad, körsbär och vermouth.

Rekommenderad dryck: Facile Punsch, Sverige

145 kr

Ostservering

Löfsta blå – Löfsta mejeri, Vallentuna
Linnéa – Jürss mejeri, Hälleforsnäs
Anno 1225 – Almnäs bruk, Hjo
Serveras med rabarbermarmelad och fröknäcke

Rekommenderad dryck: Dona Helena Moscatel de Setubal, Portugal

140 kr

Barnmeny

Pannbiff

Serveras med kokt potatis, lingon och gröna ärtor

105 kr

Räkmacka

Räkor på vårt egna Sillabröd, serveras med ägg, majonnäs, sallad och gurka

95 kr

Barnens fisk

Serveras med kokt potatis, brynt smör och gröna ärtor

95 kr

Glassbåt

35 kr

Dagens glass/sorbet

2 glasskulor med maränger

75 kr

ALLTID PÅ SALT & SILL

Sillplanka

Salt & Sill’s klassiska Sillplanka - sex sorters sill med klassiska tillbehör

265 kr

Räkmacka

Räksmörgås med sillabröd, ägg, pepparrotsmajonnäs, picklad rödlök och sallad

265 kr

Missa inte våra Mat- & dryckespaket

Visa alla
Skaldjursplatå

Vintern är den ultimata tiden för skaldjur! Njut av en god skaldjursmiddag med utsikt över havet.

Läs mer & Boka
Privata tillställningar

Upptäck magin av en privat tillställning i vår sjöbod, där smakfulla ögonblick möter härligt sällskap.

Läs mer & Boka
4-rätters sparrismeny

Under 22 april till 5 maj serverar vi en specialkomponerad fyrarätters sparrismeny. Boka bord redan idag.

Läs mer & Boka

KONFERENS, FEST ELLER
STÖRRE SÄLLSKAP?

Vill ni boka bord i restaurangen eller aktiviteter för fler 
än 13 personer så vänligen kontakta oss med er förfrågan via mail: info@saltosill.se eller telefon: 0304-673480 så hjälper vi er.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN