Datum: 13 juli

Tradjazzfestival på Klädesholmen

I sommar återkommer en ny och spännande scen för alla jazzälskare. För tredje gången hålls en tradjazzfestival på Klädesholmen, solens och sillens ö, på Tjörn. Tack vare en handfull lokala jazzentusiaster bjuds det på en eftermiddag och kväll i tradjazzens tecken.

Lördagen den 13 juli, blir det eftermiddagskonserter från kl. 12-18 med endast 100 kr i entréavgift, Det svänger på ett antal scener, placerade på bekvämt gångavstånd från varandra på ”Holmen”.

Sju mycket välrenommerade jazzband uppträder: Second Line Jazzband, Peoria Jazzband, Red Mill Jazzmen, Nanna Carling and Sisters , Joakim Falk Blue Devils, Boman Hot Five+ och Papa Piders Jazzband. Utöver det blir det spontan dans och musik lite här och var på holmen. Även musik från båtar.

Efter spelningar under eftermiddagen på olika platser på Klädesholmen som i hamnen vid Salt & Sill, Sillmuseet intill affären , bryggan vid Betel, parken vid badplatsen, torget och på Restaurang Kylen. fortsätter jazzfesten med en musikaliskt glittrande parad över den pittoreska ön ner till parken vid badplatsen där en scen byggts upp för kvällens konsert. Paraden går kl 17.30-18.00

Från kl. 18 blir det kvällsspelningar på scenen i parken.

Kl 18.00 -1 9.30 spelar PAPA PIDERS JAZZBAND

kl. 20.00 – 21.30 spelar NANNA CARING SWING BAND

Varför inte ta med dig en picknickkorg och slå dig ner på en filt för att njuta av jazzkonserten i en oslagbart vacker bohuslänsk idyll? Entré 200 kr, barn 0-18 år gratis. Köper du biljett för både dag och kväll betalar du bara 200 för båda.

Arrangörer är Föreningen TjörnJazz i samarbete med Tjörns kommun.

Parkeringsvakter hjälper dig med bilen. Åker du kommunalt så stannar Tjörn Express i Östra hamnen.

Läs mer här